Puchberg am Schneeberg.

2010.01.12. 20:43

Puchberg am Schneeberg Alsó-Ausztriában, mint ahogy arra a neve is utal a Schneeberg lábánál található. Ez a 2600 lakosú városka kedvelt kirándulóhelye a magyaroknak. Ez nem csoda hiszen a város nagyon rendezett, remek hegyi levegője van, valamint rengeteg túraútvonal kezdőpontja.

Magyarországról legkönnyebben a soproni határátkelő felől érdemes megközelíteni (Sopron után már látszik a hegy). A határátkelő után a Bécsújhely (Wiener Neustadt) irányt kell követni, majd a város széléhez érve a Puchberg táblákat kell figyelni. Ha sikerül rátérni a 26-os útra akkor onnan már egyenes az út eme csodás városkába.
 
A „tovább”-ra kattintva már tömegközlekedésről is olvashatsz.
 
Tömegközlekedéssel legegyszerűbben vonattal lehet elérni a Schneeberg lábát. Néhány évvel ezelőtt volt Budapestről – Sopronon keresztül közlekedtetve - közvetlen kocsi az egyik IC-ben de ez sajnos mára megszűnt. Ma már csak legalább egy soproni és bécsújhelyi átszállásra köteles az aki Magyarországról vonattal szeretne eljutni Puchbergbe.
Egy Pucberg-Bécsújhely Erelebniszug (élményvonat) indulás előtt Puchbergben. A háttérben a Schneeberg.
 
Van menetrend szerinti busz is Neunkirchenből, sőt neten találtam Bécsújhely-Pucberg buszt is, bár erre ott jártamkor a buszmegállóban lévő menetrenden semmi utalást nem találtam.
Egy Retter Linien-es Irisbus Crossway (?) a vasútállomás melletti buszparkolóban.
Érkezik az 1510-es Neunkrichen-Puchberg-Losenheim járat a Puchberg-i vasútállomáshoz.
És az előző busz az állomás előtt. Innét indul a fogaskerekű is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agria-arrabona.blog.hu/api/trackback/id/tr411667605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása