2010 márciusában jelentek meg az első képek a Kravtex Kft. új, 18,75 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós autóbuszáról, a Citadell 19-ről. Ezt követően április közepe táján a média számára lett bemutatva a jármű, először Győrben, majd pedig április 26.-án Budapesten, a Hősök terén, valamint a Citadellán. A közlekedésbarátok április 29.-én, a 7. Tököli Buszfesztiválon vehették először szemügyre a Kravtex eddigi legnagyobb buszát. Az érdeklődők itt néhány kör erejéig ki is próbálhatták a járművet. 

A Citadell 19 a tököli repülőtéren.

A bemutatók után következik az igazi kihívás, az utasforgalmi próba. Először a győrieknek nyílik lehetőség a jármű kipróbálására. A teszt május 7.-én kezdődött, várhatóan 5 napig fog tartani. A jármű hétköznapokon és vasárnap Marcalvárosból induló, míg szombaton, a Révai utcai decentrumból induló vonalakon dolgozik.
A jármű utastere. Megfogadták a vízszintes kapaszkodókat ért kritikákat, a győri teszt megkezdése előtt a 2. ajtó után lévőket már magasabbra helyezték.
 
A Citadell 19 a győri teszt után a Budapestre megy, ahol két héten keresztül fogják tesztelni a BKV sofőrjei.
 
A győri tesztről hamarosan részletes beszámolóval jelentkezek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agria-arrabona.blog.hu/api/trackback/id/tr361982843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása